Nejnovější recenze ze sekce Noty a zpěvníky
- známe skladby upravené pro mírně pokročilé
Spokojen bude kdo si chce zahrát jednoduše upravené známé melodie
PÍSNIČKY PRO DĚTI 3 Eva Čepičková MUZIKÁL Marnivá komorná
Registrovaný uživatel
Přidáno: 9. dubna 2022
- Netradiční tematika, pěkné melodie...
Je to to, co jsme chtěli, bylo nám doporučeno
- jsem spokojený
Dobrý výběr
Opravdu snadné pro začátečníky
- Laco Deczi přináší moderní melodické linky, tzv."licky" pro čtyři harmonické situace v jazzu: 1) dórskou a mixoldickou modalitu při postupu IIm7 V7
- 2) jónskou a lydickou IMA7
- 3) pro alterovanou dominantu X7alt
- Vychází z obligátních módu, odvozených z ověřených osmitónových be-bopových stupnic s chromatickým obohacením na osmitónové stupnice, ale Laco Deczi pracuje s uplatňováním chromatického approachingu, obalováním a předjímáním cílového tónu chromatickými tóny "nad a pod". Melodické linky zaplňují jeden až dva listy a jsou pro všech 12 tónin v nezměněné melodii transponovány. Celkový počet originálních linek je tedy pouze kolem 30 a jsou 12x transponovány
- Vzhledem k relativně malému množství originálních licků, které jsou si navíc velmi podobné, protože se takřka nepracuje s motivem a s pauzami, a jsou pouze v nezměněné podobě na PC transponovány, je výsledná cena sešitu 120,- Kč adekvátní. Jde koneckonců o licky Laca Decziho, nikoli např. Sandovala, Gillespieho, kteří jdou v hudebních myšlenkách znatelně nápaditější. A proto i ta obálka s psíkem.
- Protože jsou melodické linky mechanicky transponované na počítači, a následně nejsou revidovány, jsou enharmonické tóny a pultóny u složitějších tónin harmonicky nelogické a hůře se zápis čte.
V konečném důsledku má knížka střední hudební přínos. Pokud se hráč naučí zveřejněných 40 linek transponovat z hlavy, zůstává z knihy několik listů s očištěním i malbami Laco Decziho, který je vtipně komentuje s prapodivuhodně nepředvídatelným humorem sobě vlastním.
Toto se velmi povedlo děkuji p.Brandejsovi že udělal příručku tak jednoduchou a názornou.
Díky
Písně dle ročních období, rytmizace
- Zábavné, nerozbitné
Výhoda - CD
Hezké písničky i obrázky.
- vhodné pro začátečníky i pokročilé, rozumná cena
- Dobře se noty čtou a dobře se podle nich hraje
- Velmi dobře tištěné noty.
Produkt se mi líbí. Denně si vše přehrávám.
Skladby jsou různé,záleží na vkusu zákazníka. Mě se skladby líbí.
- Dílo profesionálky
- žádná
Až nýty vyzkouším, uvidím!
- mohli byť trochu hrubšie stránky, mäkká väzba- trochu nestabilné na držiaku nôt
- Kniha je zpracována poměrně srozumitelně
- Velký rozsah cvičení
- Kniha tvoří jeden celek s online kurzem, který je zpoplatněn zvlášť, tuto informaci jsem se nedozvěděl z popisu produktu, ale až v knize samé a zde zase chyběla informace o zpoplatnění kurzu
- Samostatně je kniha nepříliš dobře využitelná, je nutné investovat dalších 590Kč za online kurz. Na stránkách s online kurzem je možnost zakoupit celý komplet - knihu+kurz za zvýhodněnou cenu, toho jsem ovšem nemohl využít, neboť adresu stránek jsem se dozvěděl až z knihy samotné
Zobrazuji 441 - 460 ze 500 recenzí « Předchozí 1...21 22 [ 23 ] 24 25 Další »